Имената на най-добрите в бойните спортове за 2022г. ще станат ясни днес на петите годишни награди "Златен пояс"

Проследете церемонията по връчване на престижните отличия по Bulgaria ON AIR от 19:30 часа

19.12.2022 | 16:30
Имената на най-добрите в бойните спортове за 2022г. ще станат ясни днес на петите годишни награди

Кои са най-добрите и изявени състезатели и треньори в бойните спортове за 2022 г. – това ще стане ясно след броени часове по време на петите годишни награди "Златен пояс" на Националната асоциация на бойните спортове в България (НАБС) – единствената асоциация по бойни спортове, акредитирана от Министерството на спорта в България. Вълнуващата церемония по връчване на "Златен пояс" 2022 ще се проведе в телевизионен формат тази вечер - 19 декември, от 19:30 часа. Бляскавото събитие ще се излъчва на живо по националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, онлайн на Bgonair.bg и Boec.bg, както и във Facebook страницата на НАБС.

Водещ на годишните награди "Златен пояс" 2022 г. ще бъде популярният български актьор, режисьор и продуцент Ники Илиев. А специален гост на церемонията ще бъде един от най-успешните кикбоксьори и бойци в сериите К-1 - Семи Шилт. Четирикратният шампион в тежката категория ще връчи големите призове – статуетките "Златен пояс" 2022, на най-отличилите се състезатели и треньори в бойните спортове през годината в петте категории: "Най-добър спортист – мъже", 'Най-добър спортист – жени", "Най-добър треньор", "Вярност на традициите" и 'Ярка победа".

Паралелно с това, всяка една от 12-те федерации, които са членове на Националната асоциация на бойните спортове в България (НАБС), ще раздаде и индивидуални награди на своите бойци и треньори за постиженията и отдадеността им към развитието на бойните спортове през годината. По време на официалната церемония заслужили журналисти с принос към популяризирането и развитието на бойните спортове също ще бъдат отличени със специална награда.

Целта на наградите е да отличат върховите постижения на състезателите и да се наградят усилията на всички, които работят за развитието на бойните спортове у нас. НАБС е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба.

Не пропускайте официалната церемония по връчване на годишните награди "Златен пояс" 2022г. – тази вечер от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.